UTROSKAB – HVAD NU?

 

Utroskab kan have mange årsager.

Det kan handle om alt lige fra hævn, afmagt, kedsomhed, manglende passion, et savn efter at blive set og anerkendt m.m.

Måske kan det også være en måde at få noget ”sagt”, som man har svært ved at sige. F.eks. jeg elsker dig ikke mere, jeg vil skilles, eller jeg kan ikke mere.

Utroskab opstår af en årsag. Det er oftere en pludselig indskydelse eller frist frem for noget, der er planlagt bevidst at skulle ske.

Utroskab og konsekvenser

Utroskab kan have mange konsekvenser. Når den, der ikke er utro, opdager det, er følelser såsom sorg, tab, svigtfølelse, modløshed, håbløshed og forvirring i spil.

Kombineret med den utro parts følelser, som kan involvere skam, fortrydelse, vrede, sorg m.m., skaber disse følelser reaktioner, der kan være mere eller mindre hensigtsmæssige. Det er her hjælpen kommer ind.

For tager I som par disse reaktioner i opløbet, så kommer I så meget bedre videre. Bedre videre i det, jeres parforhold er blevet udsat for. Dermed ikke ment som, at de ikke må mærkes og italesættes.

Utroskab i kategorier

Utroskab kan inddeles i forskellige ”kategorier”:

  • Der er engangsaffæren, hvor den utro part er blevet ”kureret” eller har fået en øjenåbner, så han/hun ved, at det aldrig kommer til at ske igen.
  • Så kan der være den form for utroskab, hvor den utro part nærmest lever et dobbeltliv med en elsker/elskerinde på sidelinjen. Dette forhold kan have stået på i lang tid.
  • Der er også den form for utroskab, hvor den utro part er utro gentagne gange, men med forskellige kvinder/mænd.

Utroskab - Mette Schmidt-Kallesøe

Med disse former for utroskab følger der også forskellige tanker, følelser og reaktioner. Både hos den utro, men i særdeleshed også for den part, der er blevet udsat for utroskaben.

Hvordan kan I komme videre?

Når jeg arbejder med par, hvor den ene har været utro, så dømmer jeg ikke, og jeg arbejder heller ikke med at uddele skyld.

Det allervigtigste er at finde ud af, hvad utroskaben handler om og få jer så godt videre. Uden at skaden bliver større. Dette er et arbejde, der kræver en indsats samt en hel del tålmodighed.

Det ER muligt at komme videre – både som par, men også som to afklarede individer, der siger tak for nu til hinanden.

Kontakt mig gerne for en uforpligtende afklarende samtale, eller send en mail.

Se mere på parterapi og min side på facebook.

Kærlig hilsen
Mette