Det er ingen kunst at få ret i dit parforhold, men du kan ende med at få ret og være alene.

Mini-Divider-White
PARTERAPI

NÆR VEJLE & HORSENS

PARTERAPI KAN VISE SIG AT BLIVE JERES BEDSTE INVESTERING NOGENSINDE.
ENSOMHED I PARFORHOLDET FØLES OFTE LANGT VÆRRE
END FØLELSEN AF AT VÆRE ENSOM ALENE.
PAS GODT PÅ DIG OG JER.

I PARTERAPI VIL BEGGE PARTER FØLE SIG SET, RUMMET, HØRT OG RESPEKTERET

Alt for ofte opdager par, at de ikke længere rummer den anden part. At ens egen smerte, frygt og frustration fylder så meget, at det kan være ufatteligt svært at høre og se den anden. I er ikke alene! Ikke at det er nogen hjælp. Men faktum er, at der er hjælp at hente. Det kan bl.a. være inden for følgende områder:

  • Bedre kommunikation i parforholdet
  • Kriser – utroskab, ensomhed, følelse af svigt
  • Genopret gnisten
  • Bevar gnisten
  • Genfind hinanden
  • Erotik og intimitet i parforholdet
  • De 5 kærlighedssprog – en måde til at navigere i livet og parforholdet på.
  • Seksuelle udfordringer – forskellig lyst, behov m.m.

Her er parterapien utroligt hjælpsom, lindrende og givende med hjælp fra en uvildig tredjepart. Én, der lytter og tilmed forstå jer på en anden måde, så I ikke er fyldt op af forsvar, opgivenhed og i kamp.

TERAPEUTENS ROLLE I PARTERAPI

I parterapien holder jeg som terapeut ikke med nogen af jer. Jeg fungerer som en observatør og formidler af dét, det hele handler om. Alt dét, der måske ikke bliver hørt eller sagt i jeres hverdag. Jeg hører og ser dét, der ligger bag frustrationen, kommunikationen, der er gået i hak, beskyldningerne osv. Som parterapeut er jeg lidt ligesom en dirigent – ikke over for et stort orkester, men overfor et par, der er faret vild i dialogen, hvor eventuel vrede og svigt er kommet til at fylde mere end kærligheden. Jeg hjælper jer til at finde det rette spor, så I igen kan kigge på hinanden med den respekt og anerkendelse, I fortjener.

 

Mange tror, at parterapi kun kan bruges til at “redde” forholdet fra skilsmisse – men det er langt fra det eneste, parterapien kan bruges til. Den kan nemlig også bruges i starten af et forhold. Derudover kan parterapi bruges til, at man som par og individ bliver bevidst om klassiske faldgruber, mønstre samt til at blive afklaret for at finde nye veje videre i livet.

PARTJEK

Noget af det bedste, I som par kan gøre for jer selv og hinanden, er at få tjekket jeres parforhold. Vi får jævnligt tjekket vores bil, vores varmeanlæg osv., men vi glemmer os selv. Og ret ofte går én af jer med noget på sinde – bevidst eller ubevidst – som ikke bliver lagt på bordet. Det kan bl.a. skyldes, at I ikke har tid, modet, overskuddet eller rent faktisk ikke er bevidste, om dét der ligger og lurer. Så giv jer selv en gave, I aldrig kommer til at fortryde – få jeres parforhold tjekket, så I sammen kan leve videre på de gode energier.

HAR I BESLUTTET JER FOR AT BLIVE SKILT?

Det kan være en rigtig god idé at få hjælp af en parterapeut, så I kan undgå at bevæge jer ned ad uhensigtsmæssige stier. Alt for ofte ender skilsmisse i fjendskab, vrede, afmagt og unødig stor sorg. Som parterapeut og psykoterapeut kan jeg hjælpe jer med at komme godt ud af parforholdet og sikre, at I kan samarbejde fremadrettet.

BØRN I BILLEDET?

Er der børn i forholdet, er det ekstremt vigtigt, at I får taget jer selv og jeres forhold alvorligt. At I som forældre tager ansvar for en respektfuld fremtid – også selvom det ender med, at det er hver for sig. Børn mærker meget mere, end vi tror, og de vil for alt i verden samarbejde (også ofte mere end, hvad godt er). Så for deres og jeres egen skyld, er det en god idé at få ryddet op selv.

Terapien foregår i min klinik: Hornsyldvej 13, 7140 Stouby – Tæt på Vejle, Horsens, Hedensted og Juelsminde.

 


Mette Schmidt-Kallesøe

Exam. psykoterapeut og parterapeut MPF
Hornsyldvej 13
7140 Stouby