Det er ingen kunst at få ret i dit parforhold, men du kan ende med at få ret og være alene.

Mini-Divider-White
PARTERAPI ØSTJYLLAND

ENSOMHED I PARFORHOLDET KAN FØLES LANGT VÆRRE
END FØLELSEN AF AT VÆRE ENSOM ALENE
PARTERAPI GIVER INDSIGT, FORSTÅELSE OG NYT HÅB 

PARTERAPI HANDLER OM, AT BEGGE PARTER FØLER SIG SET, RUMMET, HØRT OG RESPEKTERET

Alt for ofte opdager par, at de ikke længere rummer den anden part. At ens egen smerte, frygt og frustration fylder så meget, at det kan være så ufatteligt svært at høre og se den anden. I er ikke alene! Ikke at det er nogen hjælp, men faktum er, at der er hjælp at hente.

For lige netop her er det, at parterapien kommer ind og være utroligt hjælpsom, lindrende og givende med hjælp fra en uvildig tredjepart, der sidder og lytter og tilmed forstå jer på en anden måde, så I ikke er fyldt op af forsvar, opgivenhed og i kamp.

Mange tror, at parterapi kun kan bruges til at “redde” forholdet fra en skilsmisse – men det er langt fra det, parterapien kan bruges til. Den kan nemlig også bruges i starten af et forhold til at forebygge alle de klassiske faldgruber og tillige også til at blive afklaret i et forhold for således at finde nye veje videre i livet – enten samen eller hver for sig.

Og er der børn i forholdet, er det ekstremt vigtigt, at I får taget jer selv og jeres forhold alvorligt og tager ansvar for en respektfuld fremtid som forældre eventuelt hver for sig, så en ny start som forældre uden at være par kan få en god start. Børn mærker meget mere, end vi sommetider tror, og de vil for alt i verden samarbejde (også over evne), så for deres og jeres egen skyld, er det en god idé at få ryddet op selv i forbindelse med en eventuelt forestående skilsmisse.

 

TERAPEUTENS ROLLE I PARTERAPIEN

I parterapien holder jeg som terapeut ikke med nogen af jer. Jeg er fungerer mere som en slags formidler af det, det hele handler om – nemlig alt det, der ikke bliver hørt og evt. sagt i jeres hverdag. Jeg hører og ser det, der ligger bag frustrationen, kommunikationen, der er gået i hak, beskyldningerne osv. Min opgave som terapeut er nærmest lidt som en dirigents – blot sidder jeg ikke over for et stort orkester, men et par der ofte er faret vild i dialogen, hvor vrede og svigt fylder mere end kærligheden og accepten af den anden.

Terapien foregår i mine lokaler: Hornsyldvej 13, 7140 Stouby – Tæt på Vejle, Horsens og Juelsminde. 

PARTJEK

Noget af det bedste, I som par kan gøre for jer selv og hinanden, er at få tjekket jeres parforhold jævnligt. Vi får jævnligt tjekket vores bil, vores varmeanlæg osv., men vi glemmer os selv. Og ret ofte går en af jer med noget på sinde – bevidst eller ubevidst – som ikke lige bliver lagt på bordet, når I taler sammen. Det kan bl.a. skyldes, at I ikke har tid, ikke har modet, ikke har overskuddet eller rent faktisk ikke er klar over, at det ligger og lurer. Så giv jer selv en gave, I aldrig nogensinde kommer til at fortryde – få jeres parforhold tjekket, så I kan køre videre på de gode energier.

HAR I BESLUTTET JER FOR AT BLIVE SKILT?

Så kan det være en rigtig god idé at få hjælp af professionelle, så I kan undgå at bevæge jer ned af uhensigtmæssige stier, som alt for ofte ender i fjendskab, vrede, afmagt og unødig stor sorg. Og har I børn med i billedet, så vil de også have stor glæde af denne form for rådgivning, da de er dem, der i sidste ende bliver allermest berørt af jeres brud.

 

Mette Schmidt-Kallesøe
Exam. psykoterapeut og parterapeut MPF
Hornsyldvej 13 - 7140 Stouby