Har én i familien et problem - har hele familien et problem.

Mini-Divider-White

FAMILIETERAPI

TERAPI NÆR VEJLE & HORSENS

 

familieterapi er løsningen, hvis du eller flere i din familie føler, at I er fastlåst i et bestemt

mønster eller konflikt, og godt KAN tænke dig/jer at komme videre.

HVAD ER FAMILIETERAPI?

Familieterapi er en terapiform, hvor I som familie får hjælp til at se, hvor I kører skævt af hinanden. I får hver især en stemme og mulighed for at ytre jer i et trygt rum, hvor alle tilgodeses.

Familieterapi involverer rådgivning, som fører til et bedre familiesamarbejde fremadrettet. Ofte er familieterapi ikke det første, vi tænker på, når familien gør ondt, og der er opstået problemer. Mange føler, at det er noget, de selv skal klare og holde inden for familiens rammer.

Udfordringen med denne tankegang er dog ofte, at det sjældent ændrer på handlemåder og mønstre. Og problemer har det med at hobe sig op, hvis ikke der ryddes op i dem løbende.

Jeg møder ofte halvvoksne søskende, der føler, at de i familien træder ind i en tidslomme og får påduttet samme rolle, som dengang de var små børn. Roller, de ikke længere kan identificere sig med, og som spænder ben for rart og omsorgsfuldt familiesamvær.

Med familiterapi kan I bryde de gamle roller, mønstre, konflikter og måder at kommunikere med hinanden på.

 

FAMILIETERAPI – HVORFOR?

Familieterapi er gavnligt til at:

  • Skabe opmærksomhed på uudtalte eller ubevidste problemer, så man som familie bedre kan løse dem.
  • Skabe bevidsthed om familiemedlemmernes forskellige roller, og om hvert enkelt medlem trives i den rolle.
  • Søskendekonflikter. Når søskende ikke kan enes og ofte skændes, påvirker det hele familien. Familieterapi hjælper søskende med at nærme sig hinanden, forholde sig til
    konflikterne, og hvad der ligger bag for hvert enkelt.
  • Kommunikationsproblemer. Nogle familier har svært ved at kommunikere. De misforstår hinanden, undgår visse emner og taler ikke rigtig sammen. Familieterapi er effektivt på mange punkter, som en eller flere af jer i familien ikke selv har overskud eller muligheder for at håndtere hensigtsmæssigt.

 

SAMMENBRAGTE FAMILIER

Vi lever i en tid, hvor mange bliver skilt. Mange børn oplever at skulle leve i nye familier med nye familiemedlemmer, inkl. bonusmor/-far. Et væld af faktorer spiller ind, når familier bringes sammen. Individuelle værdier i forhold til børneopdragelse, traditioner, familierelationer m.m. kan være svære at gå på kompromis med, og der er mange at tage hensyn til. Som voksen kan det være svært at parkere sig selv, når følelserne vælder frem og man rammes. Derudover er der børn – små følsomme sjæle, der påvirkes af de voksnes adfærd. De kan nemt føle sig oversete og uden stemme. Derfor har de også brug for, at I gør noget, og at I gør noget effektivt.

Uanset hvad: Er der blot én i familien, der har et problem, så har hele familien et problem. Familieterapi kan være vejen til en rar, tryg og kommunikerende familie.

Terapien foregår i min klinik – Tæt på Vejle, Horsens, Hedensted og Juelsminde.


Mette Schmidt-Kallesøe

Exam. psykoterapeut og parterapeut MPF
Hornsyldvej 13
7140 Stouby