SINGLELIV

Er der også en til mig?

 

 

Singleliv kan være udfordrende

Når vi er unge, indeholder singleliv og kærlighedens udfordringer sin del. Dog står vi med livet foran os, og ”udvalget” er betragteligt større end senere i livet, hvor jeg ofte hører, at ”alle de gode er taget”. Jeg sidder jævnligt med midaldrende kvinder, der er blevet alene efter ægteskaber, parforhold m.m. Børnene er flyttet hjemmefra, og de sidder måske for første gang alene i deres helt eget selskab.

Jeg skriver kvinder, for det er nu engang dem, jeg oftest sidder med i denne sammenhæng. Dem, der kan føle, at det kan blive svært at finde en ny. Det er fortsat sådan, at en del mænd af forskellige årsager føler sig mere frie i forhold til valg af partner. Dette er ikke noget, jeg vil komme nærmere ind på her, da det hører et helt andet blogindlæg til.

Alene

Årsagerne til at vi bliver alene kan være mange, og de følelser, der relaterer til dette, kan også være mange og forskelligartede. Dette danner ofte grundlaget for vores ståsted i forhold til vores fremtid, og hvad vi ønsker af den. Vi kan have tanker såsom:

  • Aldrig mere!
  • Jeg ønsker ikke at være alene resten af mit liv!
  • Jeg tør ikke forelske mig igen!
  • Kærlighed kan gøre ondt!

Og midt i dette kan vi nok blive enige om, at ingen ved, hvad fremtiden byder på.

Arbejd med dig selv

Oplever du, at du falder for den samme type hver gang? At du ender med de samme problemer og udfordringer igen og igen. Og er det dét, der gør, at du nu har trukket følehornene til dig og lever et singleliv? Så har jeg nyt til dig, for du kan nemlig vælge at arbejde med dig selv for:

  1. At finde ud af, hvorfor du mon falder for den samme, uhensigtsmæssige type hver gang
  2. At undgå at falde for samme type fremadrettet.

Det er muligt at arbejde med sig selv på en sådan måde, at du slipper fri af dit gamle tiltrækningsmønster. Det sker ved hjælp af selvudviklende samtaler hos en som mig. Her vil vi kigge på, hvad der har gjort, at du i dag sidder med dette tiltrækningsmønster. Vi vil kigge på, hvad det er du inderst inde længes efter og måske aldrig har prøvet at få. Det er en interessant proces, der også kan have sine udfordringer, men det hele tjener et godt formål. At du lærer dig selv endnu bedre at kende, så du kan passe godt på dig selv fremadrettet. Også når det gælder kærligheden. For vi har alle brug for kærlighed.

Singleliv op i årene

Føler du, at du er blevet for gammel, og at der ikke længere er en for dig? At det er derfor, du lever et singleliv? Så har jeg også nyt til dig. Datingmarkedet for seniorer har aldrig været større. Det, der kan spænde ben for os som mennesker – ung som ældre – er vores overbevisninger og ubevidste eller endog bevidste ”programmeringer”. Jeg talte på et tidspunkt med én, der havde et utal af krav til en kommende partner. Så mange, at ingen praktisk talt kunne slippe gennem nåleøjet. Denne kvinde var bange og ”gemte” sig bag alle disse krav. Det var krav som ikke engang hun selv kunne leve op til. Det var interessant for hende at få kigget på, hvad det var, hun var bange for. At få øje på, at det rent faktisk var hende, der havde styringen i sit liv – ikke en potentiel partner.

Singleliv - Mette Schmidt-Kallesøe

.

“Den eneste ene”

Ofte hører jeg om begrebet ”den eneste ene”. Men hvad vil det sige at søge efter den eneste ene? Og er den eneste ene ment som en, der er der for livet eller kan det også gælde for en periode?

Hvis vi søger efter den eneste ene, hvor søger vi så henne? Er det måske endnu en forhindring på vejen, for hvem siger, at han/hun befinder sig inden for den måske ret ”smalle” radius, vi søger indenfor?

Findes den eneste ene, så kan han/hun vel lige så godt befinde sig et andet sted i verden end Danmark.

Jeg skriver, og til dels anfægter, begrebet ”den eneste ene”, hvis det menes som, at der kun er én af slagsen.

Vi kan risikere at afvise mange på vores vej, som kunne have potentiale til at være alt lige fra et bekendtskab, en god ven, en elsker, en kæreste osv. Dyrker vi begrebet ”den eneste ene”, kan vi også nå til et punkt, hvor vi måske har fundet den eneste ene, forholdet gik ikke, og hvad så nu? Er det hele så bare lige meget, for nu er der ikke en til mig? Jeg har jo allerede haft fundet den eneste ene? Så hvad nytter det at lede videre? Jeg kan kun blive skuffet.

Mit overordnede budskab her er: Giv ikke op. Arbejd med dig selv, hvis du ofte falder for den ”forkerte”. Arbejd også med dig selv, hvis du er kommet ud af et forhold, der har skadet dit selvværd, din selvtillid, din tillid til andre mennesker m.m. Vær nysgerrig. Og prøv at kigge på det, der kan lade sig gøre frem for det modsatte.

Jeg hjælper dig gerne videre på din vej.

 

Se også min side om psykoterapi og min facebookside.

Kærlig hilsen Mette