Datingrådgivning

Ensomhed i parforholdet kan føles langt værre end følelsen af at være ensom alene.
Går du/I og overvejer skilsmisse?
Føler I, at I misforstår hinanden eller kommunikerer forbi hinanden?
Føler I, at I er gledet fra hinanden og det hele går op i hverdag og praktik?

Parterapi handler om, at begge parter skal føle sig set, hørt og respekteret

Alt for ofte er man i et parforhold blevet for fyldt op af sig selv og sin egen smerte og frustration, så det kan være så utroligt svært at have overskud til at høre og se den anden. Og her kan parterapien være utroligt hjælpsomt, lindrende og givende med hjælp fra en uvildig tredjepart, der sidder og lytter og tilmed forstå jer på en anden måde, så I ikke er fyldt op af forsvar, opgivenhed og i kamp.

Mange tror, at parterapi kun kan bruges til at “redde” forholdet fra en skilsmisse – men ud over det, kan parterapi også bruges til at blive afklaret i sit forhold, for derved at finde en vej videre i livet. Og er der børn i forholdet, er det ekstremt vigtigt, at I får taget jer selv og jeres forhold alvorligt og tager ansvar for en respektfuld fremtid som forældre eventuelt hver for sig, så en ny start som forældre uden at være par kan få en god start. Børn mærker meget mere, end vi sommetider tror, og  de vil for alt i verden samarbejde (også over evne), så for deres og jeres egen skyld, er det en god idé at få ryddet op selv i forbindelse med en eventuelt forestående skilsmisse.

Min rolle i parterapien

I parterapien holder jeg som terapeut ikke med nogen af jer – jeg er fungerer mere som en slags formidler af det,
det hele handler om – nemlig alt det, der ikke bliver hørt og evt. sagt i jeres hverdag.
Jeg hører og ser det, der ligger bag frustrationen, kommunikationen, der er gået i hak, beskyldningerne osv.
Min opgave som terapeut er nærmest lidt som en dirigents – blot sidder jeg ikke over for et stort orkester,
men et par der ofte er faret vild i dialogen, hvor vrede og svigt fylder mere end kærligheden og accepten af den anden.

Parterapi med to psykoterapeuter

Der kan være rigtig mange fordele ved at have to parterapeuter til stede, når I går i parterapi. En af fordelene er, at begge køn kan være repræsenteret, hvis der er tale om et par, der består af en mand og en kvinde. Fordelen her er, at begge parter kan føle sig repræsenteret og støttet i sit eget køn. En anden fordel er, at vi er to til at støtte, have fokus på og arbejde med jer. Med andre ord er der to parter, der kan se, lytte og være der for jer.

Parterapien foregår i Helsinge – som ligger tæt på Frederiksværk og Hillerød samt ca. 30 minutters kørsel fra Hørsholm og Helsingør. Kontakt mig her