SORG TAGER DEN TID, SORG TAGER

 

Fylder din sorg? Nogle går gennem livet med oplevelser, der igen og igen vækker en følelse af at skulle tage afsked… af at miste.

Dette skriver jeg, fordi jeg selv kan føle, at jeg bliver mindet om det igen og igen.  Og jeg tænker hver gang: Husk at nyde livet med børn, forældre, ægtefælle, venner, familie! Husk at nyde det, mens de er her. Ikke ment som, at jeg hele tiden går og tænker: Lige om lidt, så er det slut.

Men jeg reflekterer over de mange tab og former for afsked, jeg er stødt på – og som vi alle støder på før eller siden gennem livet:

Veninden, der ikke længere er den veninde, vi troede hun var. En ven, der viser sig at svigte igen og igen. En ægtefælle, der falder bort, eller som vi må sande ikke gør os lykkelige længere, en mor eller en far, der dør.

Men afsked og sorg kan skyldes andet, end at vi mister nogen. Det kan være, når vores barn/børn flytter hjemmefra. Også her kan der være sorg forbundet. Og det kan være utroligt ambivalent, fordi vi også ønsker vores børn det bedste.  At de er selvstændige, vover at gå ud i livet osv., og samtidig kan sørge over, at nu er en tid med dem forbi.

Giv sorgen plads…

Uanset hvad, så er det vigtigt at give plads til sorgen. Det gavner ikke at lægge låg på og ignorere den. Ej heller at prøve at tie den ihjel. Og sorg tager den tid, sorg tager. Sorg er prisen for at have elsket et andet levende væsen.

Så husk at være med sorgen. Sørg for at få talt om, hvad du har mistet og savner. Kun den vej, kan du komme videre i livet på en hensigtsmæssig måde.

Jeg taler gerne med dig. Hvis du vil vide mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig i en sorgfyldt periode, så se min side psykoterapi og min facebookside.

Kærlig hilsen

Mette

Sorg - Mette Schmidt-Kallesøe